Måndag03.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Akademiska energi

Publicerad: 6 December 2009, 23:00

Akademiska Hus skärper målet för köpt energi Akademiska Hus ska minska mängden köpt energi per kvadratmeter med 40 procent till år 2025 jämfört med år 2000. En fortsatt utveckling av tekniska lösningar ska göra att fastighetsbolagets byggnader i allt högre utsträckning kan producera sin egen energi och därmed blir självförsörjande…


Källa: Pressmeddelande Akademiska Hus, 2009-12-07

Akademiska Hus skärper målet för köpt energi

Akademiska Hus ska minska mängden köpt energi per kvadratmeter med 40 procent till år 2025 jämfört med år 2000. En fortsatt utveckling av tekniska lösningar ska göra att fastighetsbolagets byggnader i allt högre utsträckning kan producera sin egen energi och därmed blir självförsörjande.

– Eftersom fastigheter står för en omfattande del av samhällets energiförbrukning måste vi som Sveriges andra största fastighetsbolag ta ett särskilt ansvar. Vår verksamhet kännetecknas av långa hyreskontrakt med våra kunder. Det gör det möjligt för oss att genomföra större investeringar och satsa långsiktigt på tekniska lösningar som får våra byggnader att ligga i framkant vad gäller egenproduktion av energi, säger Mikael Lundström, vd och koncernchef för Akademiska Hus.

I linje med EU

Det nya målet ligger i linje med EU:s pågående diskussioner om framtidens krav på att fastigheter och byggnader ska bli mer självförsörjande på energi.

– Vårt tidigare mål var att minska andelen köpt energi med 30 procent till 2025 jämfört med 2000. Förra året visade det sig att vi i princip redan hade uppnått det målet och valde då höja till 40 procent, säger Mikael Lundström.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.