Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Plockat russinen ur Norrporten-kakan

Publicerad: 22 november 2016, 14:48

Knut Rost är vd för Diös.

Foto: Diös.

När det förelåg att AP2 och AP6 avsåg göra en exit från Norrporten, som det heter på fikonspråk, så var det fler än bara Castellum som räknade på bolaget.


Ämnen i artikeln:

NorrportenUmeåCastellumLuleåDiös Fastigheter

När det förelåg att AP2 och AP6 avsåg göra en exit från Norrporten, som det heter på fikonspråk, så var det fler än bara Castellum som räknade på bolaget. Ihärdiga rykten på marknaden kopplade Paulsson-sfären med bolaget och då att Norrportens bestånd skulle delas broderligt mellan de olika bolagen i sfären.

Det torde rimligtvis också innebära att de olika bolagen (eller kusinerna som man brukar kalla sig) inom sfären vart på sin kammare räknade på de för sig relevanta bestånden.

Nu har Diös köpt en portfölj från Norrporten-beståndet, lite dyrare än om man hade fått den direkt vid ett förvärv av Norrporten men samtidigt är det bara att konstatera att man istället för att köpa hela kakan har plockat russinen ur kakan. Diös har varit tydliga med det tidigare att man ser Umeå och Luleå som de marknader man vill växa mest på, inte så konstigt med tanke på att dessa orter är norra Sveriges snabbast växande. Då kan det sannolikt vara värt det att undvika en större portfölj där man sannolikt skulle velat renodla en del.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.