Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Platzer säljer hälften av höghus

Publicerad: 15 april 2019, 11:34

Gårda Vesta. Illustration: White Arkitekter.

Platzer säljer 50 procent av andelarna i bolaget som äger Gårda Vesta – ett kontorshus under uppförande i Gårda, Göteborg. Köpare är Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigePlatzer FastigheterGöteborgGårda VestaGårda

Platzer säljer 50 procent av andelarna i bolaget som äger Gårda Vesta – ett högt kontorshus under uppförande i Gårda, Göteborg. Köpare är Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

Bygget pågår just nu, och beräknas vid färdigställande omfatta knappt 28 000 kvadratmeter. Det beräknas stå färdigt 2021.

Man har även tecknat en förhyrning på drygt 5 000 kvadratmeter kontor till Länsförsäkringar.

Länsförsäkringar äger cirka 20 procent av rösterna i Platzer och är genom sitt ägande att anse som närstående till Platzer varför överlåtelsen underställdes årsstämman för beslut. Efter stämman har man ingått avtal om överlåtelsen och förhyrningen.

Vid tiden för stämman uppgick fastighetens bedömda marknadsvärde till 1 300 miljoner kronor enligt genomförd extern värdering och hade en extern belåning på cirka 780 miljoner kronor. Den preliminära köpeskillingen för hälften av andelarna i det fastighetsägande bolaget uppgår därmed till cirka 132 miljoner kronor.

Platzers frånträde av hälften av andelarna sker när projektet är färdigställt. I samband med frånträdet kommer Länsförsäkringar, utöver att erlägga slutligt beräknad köpeskilling, att lösa hälften av ett ägarlån.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.