Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Planer på att få Båstad och Laholm att växa samman

Publicerad: 18 Oktober 2010, 22:00

Planer på att få Båstad och Laholm att växa samman På gränsen mellan Båstad och Laholm pågår arbetet med den hållbara småstaden Allarp som enligt planerna ska omfatta invånare med villor, flerbostadshus, butiker, hotell och skola…


Källa: Hermansson Hiller Lundberg Arkitekter

Planer på att få Båstad och Laholm att växa samman

På gränsen mellan Båstad och Laholm pågår arbetet med den hållbara småstaden Allarp som enligt planerna ska omfatta invånare med villor, flerbostadshus, butiker, hotell och skola.

Tanken med projektet är att få de båda kommunerna Båstad och Laholm att växa ihop. Allarp planeras för att bli hållbart i mer än ett avseende.

– Den övergripande idén för Allarp är hållbarhet, och det gäller inte bara de ekologiska aspekterna, minst lika viktig är den sociala hållbarheten, att vi skapar ett varierat generationsboende som fungerar för människor och familjer i alla åldrar, säger arkitekten Andreas Hermansson på Hermansson Hiller Lundberg Arkitekter.

Bakgrund

Arbetet med den nya småstaden har pågått sedan 2007 i dialog med Laholms och Båstads kommun tillsammans med olika intresseorganisationer. Detaljplanearbetet är nu inne i sin slutfas och förväntas vara klart i januari 2011. Bakom den nya småstaden står bolaget Expendo AB, som är markägare. Arkitekterna bakom stadsplanen är Hermansson Hiller Lundberg Arkitekter. I projektgruppen ingår även IVL Svenska Miljöinstitutet, Paju Arkitektur & Landskap, WSP Sverige och den lokala elleverantören Södra Hallands kraft. Den totala byggvolymen för området är cirka 80 000 kvadratmeter och planen omfattar cirka 30 hektar. Allarp beräknas vara fullt utbyggt 2018.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.