Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Pilotlän för grön utveckling

Publicerad: 26 augusti 2010, 22:00

Pilotlän för grön utveckling
Regeringen har beslutat att Norrbotten, Dalarna och Skåne blir pilotlän för grön utveckling. De tre länen ska stödja och inspirera andra län på energi- och miljöområdet…


Källa: Pressmeddelande Miljödepartementet

Pilotlän för grön utveckling

Regeringen har beslutat att Norrbotten, Dalarna och Skåne blir pilotlän för grön utveckling. De tre länen ska stödja och inspirera andra län på energi- och miljöområdet.

– Det regionala arbetet är avgörande för att Sverige ska nå de klimat- och energipolitiska målen. Samtidigt är det drivkraften för grön tillväxt för nya jobb. Genom att utse tre pilotlän, som ligger långt framme i arbetet, kan deras erfarenheter tas tillvara på ett bättre sätt, säger miljöminister Andreas Carlgren i en kommentar.

Uppdraget

Uppdraget riktar sig till Länsstyrelserna i Norrbottens, Dalarnas och Skåne län. Tanken är att genom att utveckla arbetsmetoder och verktyg samt dela med sig av sina erfarenheter ska pilotlänen ge vägledning till andra län. Pilotlänen ska också bidra med analyser av konsekvenser av nationella styrmedel på regional nivå i syfte att identifiera hinder och möjligheter för minskad klimatpåverkan och energiomställning.  Det är naturligtvis även viktigt att ta tillvara möjligheterna att samordna och nyttja synergier mellan klimat- och energipolitiken och det regionala tillväxtarbetet.

För genomförande av uppdraget kommer respektive länsstyrelse i pilotlänen att tilldelas vardera 1 miljon kronor för 2010, 2 miljoner kronor per år för 2011 och 2012 samt 1 miljon kronor för 2013.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.