Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Peter Strand om vd-bytet: ”Odramatiskt”

Publicerad: 1 Februari 2018, 08:05

Peter Strand.

Foto: Victoria Park.

Victoria Parks valberedning har beslutat att nuvarande vd Peter Strand blir styrelseordförande och Per Ekelund blir ny vd. Peter Strand försäkrar att detta inte har något alls att göra med affären som hävdes i Göteborg för knappt tre veckor sedan.


Ämnen i artikeln:

Victoria Park Fastigheter

Victoria Parks valberedning har beslutat att nuvarande vd Peter Strand blir styrelseordförande och Per Ekelund ny vd för bolaget. Peter Strand försäkrar att detta inte har något alls att göra med affären som hävdes i Göteborg för knappt tre veckor sedan.

Beslutet om vd-bytet och att ekonomi- och finanschefen Tommy Åstrand blir ny vice vd meddelades på torsdagsmorgonen.

Nuvarande vd Peter Strand försäkrar att det hela är väldigt odramatiskt och huvudsakligen handlar om att nuvarande styrelseordförande, Bo Forsén, av åldersskäl har valt att inte ställa upp för omval. Själv ser han fram emot den nya utmaningen.

Hur känns det för dig?
– Jättesmickrande och jag ser verkligen fram emot att fortsätta att vara en del av Victoria Park i en annan roll. Vi har gått från att vara ett litet bolag till att ha ett bestånd på 14–15 miljarder kronor, säger Peter Strand till Fastighetsnytt.

Kom det här som en överraskning för dig?
– Det är nu de sista pusselbitarna har fallit på plats, pressmeddelandet gick ut i dag, men det kommunicerades givetvis till mig redan tidigare.

Han säger att beslutet inte på något sätt är kopplat till senaste tidens skriverier om Victoria Parks affär i Göteborg, där bolaget uppges ha anlitat en entreprenör med kopplingar till kriminell verksamhet.

– Nej, det har inget att göra med att Bo Forsén fyller 70 år och därmed väljer att lämna ordförandeposten.

Men valberedningen kunde ju ha valt någon annan ersättare i stället för nuvarande vd:n?

– Det ska du givetvis prata med dem om, men det söks kontinuitet och förankring för att bygga ett ännu större bolag med ett bestånd på cirka 20 miljarder kronor fram till år 2020. Jag har varit med i tio år och har varit med om uppbyggnaden, vilket gör att jag har djup kunskap om hur det fungerar.

Han säger att Victoria Park har skapat sig en stark marknadsposition som man kommer att fortsätta att utveckla, utan några andra större förändringar som väntar runt hörnet.

– Det här handlar snarare om att vi har rekryterat underifrån ända upp till styrelsen och vd-posten, så det här ska vara så odramatiskt som möjligt med tanke på att vi har en fastlagd strategi, övergripande mål och en fungerande affärsmodell.

Ledningsgruppen kommer att fatta ett slutgiltigt beslut på årsstämman den 24 april, då även den nye vd:n väntas tillträda sin post.

”Per Ekelund har under sina 5 år i bolaget spelat en viktig roll i Victoria Parks expansion, inte minst genom hans gedigna erfarenhet av fastighetsförvaltning. Genom att utse honom till ny vd säkerställer bolaget kontinuitet i sin framgångsrika förvaltning med en social dimension och lokal förankring”, skriver Victoria Park i ett pressmeddelande.

– Han har ett gediget kunnande och erfarenhet av fastighetsbranschen, inte minst inom förvaltningsområdet. Genom att utse honom till ny vd samtidigt som bolaget får en ny ordförande i Peter Strand säkerställs kontinuitet och att viktig kompetens behålls, säger Victoria Parks styrelseordförande Bo Forsén, i pressmeddelandet.

Teresa Ahola

Ämnen i artikeln:

Victoria Park Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.