Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Peab bygger Landvetters nya hotell

Publicerad: 26 februari 2018, 08:14

Bild: Wingårdhs.

På uppdrag av Swedavia AB kommer Peab bygga Landvetter flygplats nya hotell. Ordersumman uppgår till 454 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeLandvetterPeabSwedaviaWingårdhs Arkitektkontor

På uppdrag av Swedavia AB kommer Peab bygga Landvetter flygplats nya hotell. Projektet omfattar även byggnation av ny bagagekällare och säkerhetskontroll. Ordersumman uppgår till 454 miljoner kronor.

Bagagekällaren beräknas stå färdig i maj 2019 medan säkerhetskontrollen och hotellet planeras till oktober, respektive december, år 2020. Både säkerhetskontrollen och bagagekällaren tas i bruk under år 2022 och hotellet öppnar för allmänheten i början av 2021.

– Det är otroligt spännande och roligt att få vara med och bygga ett av Göteborgs nya landmärken. Extra bra känns det att driva projektet i samverkan med Swedavia där vi tillsammans arbetar för att hitta de bästa lösningarna för projektet, säger Stellan Haraldsson, regionchef på Peab.

Arkitektkontoret Wingårdhs ligger bakom utformningen på hotellet. 

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.