Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Paus i återhämtningen

Publicerad: 15 Augusti 2011, 22:00

Paus i återhämtningen Konjunkturinstitutet (KI) reviderar ned prognosen för 2012 och spår en tillväxt på cirka två procent. KI:s preliminära bedömning är att skuldoron får återhämtningen att ta en paus under de närmaste 3-4 kvartalen…


Källa: Konjunkturinstitutets rapport från mötet med Finansutskottet

Paus i återhämtningen

Konjunkturinstitutet (KI) reviderar ned prognosen för 2012 och spår en tillväxt på cirka två procent.  KI:s preliminära bedömning är att skuldoron får återhämtningen att ta en paus under de närmaste 3-4 kvartalen.

KI menar att svagare utveckling i framförallt USA har skapat oro för den finansiella situationen i både USA och Europa. Osäkerheten har spridit sig till hushåll och företag, vilket bedöms dämpa tillväxten i konsumtion och investeringar i OECD-området rejält under andra halvåret 2011.

Den svenska ekonomin påverkas direkt av både finansiell turbulens och sva-gare efterfrågeutveckling i omvärlden. Konjunkturinstitutet (KI) reviderar ned prognosen för 2012 och spår en tillväxt på cirka två procent.

Den svagare tillväxten dämpar sysselsättningsökningen. Arbetslösheten beräknas ligga still på ungefär 7,5 procent fram till slutet av 2012. Därefter fortsätter återhämtningen på arbetsmarknaden.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.