Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Pandox etablerar operatörsbolag

Publicerad: 10 november 2014, 11:34

Pandox expanderar sin verksamhet inom drift av hotell och etablerar ett eget operatörsbolag, Pandox Operations.


Ämnen i artikeln:

Anders NissenPandox

Initialt kommer 16 hotellverksamheter som Pandox redan driver idag att ingå i bolaget.

– Vi ser ett ökande behov av att kunna agera mer situationsanpassat och kunna välja mellan olika strategier som både ägare och operatör. Genom att etablera ett bolag som är specialiserat på hotelldrift förbättras vår förmåga att kunna göra det, säger Anders Nissen, vd för Pandox.

– I dag ser vi att ett antal ledande aktörer överger renodlingen för att i stället bygga upp en bredare affärsmodell i syfte att kontrollera en större del av värdekedjan. Detta skapar nya kommersiella möjligheter. Blackstone, Westmont Hospitality Group, Nordic Choice Hotels och Thon Hotels är exempel på större aktörer där man byggt upp en struktur med både operatörs- och distributionskompetens kombinerat med fastighetsägande, säger Anders Nissen.

Samtliga av Pandox sexton etablerade hotellverksamheter läggs nu i nya bolaget Pandox Operations vars hotellportfölj därmed omfattar cirka 5 000 rum i sex länder. Bolaget beräknas omsätta drygt 1,6 miljarder kronor under 2014.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Pandox

Ämnen i artikeln:

Anders NissenPandox

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.