Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Oscar startar nytt bostadsbolag

Publicerad: 9 april 2019, 07:13

Oscar Engelbert Bild: Oscar Properties

Oscar Properties startar nya bolaget Norrterna, ett bolag inom koncernen som ska utveckla bostäder på orter runt om i Sverige. Vd för bolaget är Jonas Hermansen som rekryteras internt.


Ämnen i artikeln:

Oscar EngelbertOscar PropertiesSBB Fastigheter

Bolaget, som haft ett tufft år, ser det nya bolaget som ett sätt att utveckla sitt erbjudande mot en bredare målgrupp i hela landet. Det var i november som bolaget kommunicerade att man skulle börja satsa även i tillväxtorter. 

Produktionen kommer att ske i samarbete med olika markägare med målsättningen att “bygga till ett pris som konkurrerar med nybyggda hyresrätter”, enligt ett pressmeddelande.

– Sverige behöver fler aktörer som tar ansvar för utvecklingen av bostäder till priser som passar för många, utan göra avkall på kvaliteten, säger Jonas Hermansen. Det finns ett behov av fler bostäder och bättre bostadsalternativ. Vi för samtal med många kommuner runt om i Sverige och vi ser ett stort intresse och en stark efterfrågan.

Först ut är utvecklingen av bostäder i projekten Skogsbacken och Skogsläntan i Gullberna Park i Karlskrona, om sammanlagt 17 000 kvadratmeter BTA. Byggstart är planerad mot slutet av 2019 och projektet sker i samarbete med Samhällsbyggnadsbolaget – ett samarbete som man redan tidigare kommunicerat.

– Genom att utveckla nya affärsområden inom Oscar Properties blir vi mindre påverkade av marknadssvängningar och får fler ben att växa på. Med Norrterna ser vi en möjlighet att tillsammans med olika partners utveckla bostäder som kan göra en verklig skillnad, både för boende och för Oscar Properties, säger Oscar Engelbert, vd Oscar Properties.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.