Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Ökat utländskt intresse för Sverige

Publicerad: 17 Oktober 2011, 22:00

Ökat utländskt intresse för Sverige Colliers International i Sverige har märkt ett ökat utländskt intresse för Sverige, framförallt tyska fonder och banker ser Sverige som ett tryggt land att investera i…


Källa: Pressmeddelande Colliers International AB

Ökat utländskt intresse för Sverige

Colliers har märkt ett ökat utländskt intresse för Sverige, framförallt tyska fonder och banker ser Sverige som ett tryggt land att investera i.

Man  ser också en ökad tendens till att svenska pensionsbolag, svenska noterade bolag samt lokala starka aktörer tar för sig på marknaden.

-Efter våra möten på Expo Real i början av oktober upplever vi att tyskarna kommer att förvärva fastigheter i Sverige, då den svenska marknaden anses vara stabil. De svenska bankerna har också god styrning och beredskap inför den ekonomiska osäkerheten i framtiden. Vi upplever att det kommer att ske en förskjutning av ägande av större fastigheter under det närmsta året. Det gäller Stockholm, Göteborg och Malmö där även lokala starka bolag kommer att förvärva under det närmaste året, säger Dan Törnsten, vd på Colliers.

Lägre aptit på risk

Colliers International har nyligen gett ut Global Investor Sentiment Survey för 2011 där man tar pulsen på fastighetsinvesterare deras benägenhet till risktagande. Europa har något mindre aptit på risk än det globala genomsnittet. 43 procent av de europeiska investerarna rapporterar ett ökat risktagande sedan början av 2011, detta kan jämföras med 46 procent globalt och 64 procent i Kanada där investerarna visar den största ökningen gällande risktagande.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.