Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Ökande intresse för handelsfastigheter i Europa

Publicerad: 10 Augusti 2011, 22:00

Ökande intresse för handelsfastigheter i Europa Enligt CB Richard Ellis var det en markant ökning av fastighetsinvesteringar i Europa första halvåret 2011. Andel för handelsfastigheter steg till 37 procent vilket ligger långt över det långsiktiga genomsnittet om 28 procent av de totala fastighetsinvesteringarna…


Källa: Pressmeddelande CBRE

Ökande intresse för handelsfastigheter i Europa

Enligt CB Richard Ellis var det en markant ökning av fastighetsinvesteringar i Europa första halvåret 2011. Andel för handelsfastigheter steg till 37 procent vilket ligger långt över det långsiktiga genomsnittet om 28 procent av de totala fastighetsinvesteringarna.

England som fortsättningsvis tilldrar sig den största andelen av de europeiska handelsfastighetsinvesteringarna, har tappat till 36 procent mot det historiska genomsnittet om 45 procent.  Investerarnas huvudintresse flyttades till Tyskland som ökade sin andel till 31 procent. Polen har vuxit och ligger nu på tredje plats.

-Skillnader mellan de europeiska ländernas detaljhandel har vuxit fram under den senaste 12-18 månaders perioden, även inom eurozonen. Investerarna har noterat detta och kräver avkastning som står i relation till marknadsförväntningarna. Det står i stark kontrast till 2006 – 2007 när premium fastigheter var prissatta på samma sätt oavsett delmarknad.  Nu söker investerarna fastigheter på marknader med ekonomisk säkerhet, säger John Wellham, Head of European Retail Investment hos CBRE.

-För Sverige förutspås en fortsatt stark efterfrågan. Den svenska problematiken är av annat slag än i de ekonomiskt osäkra länderna” “Vi har en stor efterfrågan på, men inte ett motsvarande utbud på bra handelsfastigheter. De mest intressanta objekten ägs av aktörer som inte säljer. Och så har det varit länge, säger Anders Lillsunde, senior advisor retail på CBRE Sverige.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.