Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Ökade hyresintäkter för Vasakronan

Publicerad: 8 november 2011, 23:00

Ökade hyresintäkter för Vasakronan
Vasakronans hyresintäkter fortsatte att öka under det tredje kvartalet och uppgick till 1 514 miljoner kronor (1 397), främst genom de förvärv som genomfördes i slutet av 2010…


Källa: Delårsrapport Vasakronan

Ökade hyresintäkter för Vasakronan

Vasakronans hyresintäkter fortsatte att öka under det tredje kvartalet och uppgick till 1 514 miljoner kronor (1 397), främst genom de förvärv som genomfördes i slutet av 2010.

Resultat före värdeförändringar och skatt ökade med cirka 4 procent till 670 miljoner kronor (647), trots att stigande marknadsräntor har lett till försämrat räntenetto. Värdeförändringen på fastigheter uppgick till 223 miljoner kronor (1 381). Den orealiserade värdeförändringen på finansiella instrument uppgick till –560 miljoner kronor (28) förklarat av sänkta långa marknadsräntor

Trots dämpad tillväxt i den svenska ekonomin bedömer Vasakronan att den svenska fastighets- och hyresmarknaden är fortsatt stabil med oförändrade marknadshyror och vakansnivåer.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News