Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Nytt hotell planeras vid Arlanda

Publicerad: 25 maj 2015, 04:48

Illustration: BAU.

Swedavia har inlett en upphandling för ett nytt hotell vid Arlanda flygplats. Hotellet planeras ha en yta på 20 000 kvadratmeter och 18 våningar.


Ämnen i artikeln:

DTZArlandaSwedavia

Nu genomförs en upphandling av operatör. När den är färdig förväntas bygget dra ugång under 2016, och vara klart 2018.

– Vår uppgift är att vidareutveckla flygplatserna och stärka förutsättningarna för svensk tillgänglighet. Det nya hotellet är ett viktigt steg i det arbetet och skall möta efterfrågan från den moderna resenären. Utvecklingen av en helt ny flygplatsstad är ett led i vår ambition göra Stockholm Arlanda Airport till den ledande flygplatsen i Skandinavien, säger Torborg Chetkovich, koncernchef Swedavia.

Swedavia säger vidare att hotellsatsningen är nästa fas i att utveckla det flygplatsnära fastighetsbeståndet i takt med ett ökande rese- och övernattningsbehov. Nästa steg är kontorsbyggnader intill de båda hotellfastigheterna för att skapa ytterligare förutsättningar för att kunna omhänderta den långsiktiga tillväxten av resenärer vid flygplatsen.

Rådgivare i samband med upphandlingen är DTZ.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Swedavia

Ämnen i artikeln:

DTZArlandaSwedavia

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.