Onsdag05.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Nytt hjälpmedel för att upprätta miljöplan i byggprojekt

Publicerad: 13 Februari 2011, 23:00

Nytt hjälpmedel för att upprätta miljöplan i byggprojekt För att underlätta bygg- och fastighetssektorns miljöarbete har Kretsloppsrådet publicerat ett hjälpmedel ” Vägledning för Miljöanpassat byggande” för att upprätta miljöplan i byggprojekt…


Källa: Pressmeddelande Miljöstyrningsrådet

Nytt hjälpmedel för att upprätta miljöplan i byggprojekt

För att underlätta bygg- och fastighetssektorns miljöarbete har Kretsloppsrådet publicerat ett hjälpmedel ” Vägledning för Miljöanpassat byggande” för att upprätta miljöplan i byggprojekt.

Det nya dokumentet är ett komplement till Miljöstyrningsrådets verktyg för miljökrav vid ny- och ombyggnad. Miljöstyrningsrådets verktyg kan användas vid såväl upphandling enligt LOU (Lagen om Offentlig Upphandling) som vid traditionell upphandling. Det fungerar också som en allmän vägledning för miljöanpassat byggande.

– De flesta byggherrar vill ställa miljökrav i sitt byggande men ibland råder osäkerhet på hur kraven ska formuleras så att de går att kontrollera och följa upp under byggprocessen, säger Kretsloppsrådets ordförande Mats Björs.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.