Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Nytt gymnasium i Flemingsberg

Publicerad: 24 februari 2017, 08:21

Flemingsberg centrum. Bild: Wikimedia.

I veckan fattade Huddinge kommun beslutet att en ny gymnasieskola ska byggas i Flemingsberg. Området är det i kommunen som just nu växer mest.


Ämnen i artikeln:

FlemingsbergHuddingeStockholm

– Att etablera ett nytt gymnasium i Flemingsberg möjliggör till ett samarbete med akademier, sjukhus och näringsliv i området vilket ger en studiemiljö som är unik i sitt slag. Eleverna kommer få en naturlig koppling till fortsatta akademiska studier och kontakt med arbetslivet, säger Christina Eklund (M), gymnasienämndens ordförande.

Avsiktsförklaringen är mellan Huddinge kommun och TKV2 Fastighets AB, där gymnasieskolan är tänkt att inrymmas i fastigheten NEO. I anslutande fastighet finns Kungliga Tekniska högskolan (KTH) och Röda korsets högskola. I närheten ligger även Södertörns högskola.

– Flemingsberg förväntas växa med bostäder för nästan 13 000 nya invånare fram till 2030 och det är viktigt att vi bygger samhällen, inte bara bostäder. Resten måste också hänga med, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med samhällsbyggnadsfrågor.

Skolan planeras ha inriktning på life science, naturvetenskap, teknik, hälsa och entreprenörskap.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.