Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Nytt förslag om investeringsstöd

Publicerad: 11 juli 2019, 10:24

Ardalan Shekarabi, Magdalena Andersson och Per Bolund på finansdepartementet.

Foto: Wikipedia

På torsdagen lämnade finansdepartementet in ett förslag om nya villkor för investeringsstödet för hyresbostäder och studentbostäder.


Ämnen i artikeln:

FinansdepartementetInvesteringsstödet

I dag, torsdag, lämnade finansdepartement in ett förslag om nya villkor för investeringsstödet för hyresbostäder och studentbostäder. Det framgår av ett pressmeddelande.

Förhoppningen är att ändringarna ska göra investeringsstödet effektivare och mer ändamålsenligt för byggande av hyresrätter i hela landet, enligt departementet.

Förslaget är bland annat därför att investeringsstödet i första hand ska användas i områden där bostadsbristen är störst och att storstadsregionerna ska få en helt egen pott, samt prioritera projekt med flest lägenheter per bostadsarea om pengarna inte räcker till alla ansökningar. Ett projekt som beviljas stöd bör sedan påbörjas inom ett år från beslutet.

En annan punkt i förslaget handlar om att vissa lägenheter ska upplåtas till ungdomar under 27 år eller hushåll som behöver bostad av sociala skäl.

Regeringen fattar beslut i frågan så fort remissinstanserna lämnar sina synpunkter i höst och uppger sedan exakta belopp för stödet i nästa års budgetproposition. Förändringarna träder i kraft efter årsskiftet, inklusive de ändringar som regeringen fattade den 19 juni, och gäller alla ansökningar som inkommit efter den 1 januari 2019.

Teresa Ahola

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.