Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Nytt förslag för Masthamnen i Stockholm

Publicerad: 13 augusti 2018, 10:53

Illustrationen: Anders Berensson Architects

Centerpartiet i Stockholm har tagit fram ett eget förslag för utvecklingen av Masthamnen på Södermalm. Förslaget omfattar 5500 nya bostäder, skyskrapor i trä, kommersiella fastigheter och runt 60000 kvadratmeter kontorsyta.


Ämnen i artikeln:

Stockholms stadKarin ErnlundCenterpartiet

Centerpartiet i Stockholm har tagit fram ett eget förslag för utvecklingen av Masthamnen på Södermalm. Stockholms stad har sedan tidigare beslutat att utveckla området, där förslag senast togs fram för drygt 10 år sedan.

– Vi har inte råd att låta denna plats eka tom när det finns en akut bostadsbrist. Det var 16 år sedan Stockholms stad tog ett beslut på att planera det. För ett decennium sedan var två förslag färdiga. Men ingenting har hänt sedan dess. Därför har vi tagit fram ett eget förslag för att bygga en ny stadsdel av Södermalm, säger Karin Ernlund, gruppledare (C).

Förslaget omfattar 5500 nya bostäder, skyskrapor i trä, kommersiella fastigheter och runt 60000 kvadratmeter kontorsyta. Planen är ritad av Anders Berensson Architects.

– Masthamnen är ett tydligt exempel på att det finns centrala platser med fantastiskt utsikt som går att exploatera med höga hus och kvartersstad – utan att ta av stadens parker och grönområden. Vi ser framför oss att kunna förbinda Masthamnen med pendelbåtstrafik till Hammarby Sjöstad, City, Djurgården och Nacka, fortsätter Karin Ernlund, (C).

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.