Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Nya marknadsplatser i Stockholm

Publicerad: 10 augusti 2010, 22:00

Nya marknadsplatser i Stockholm
Stockholm får framöver sex nya platser för gatumarknader. De nya marknaderna kommer att ha olika profil och kommer att kunna erbjuda bland annat konst, antikviteter, kläder och loppis…


Källa: Pressmeddelande Stadsbyggnads- och fastighetsroteln, Stockholms stad

Nya marknadsplatser i Stockholm

Stockholm får framöver sex nya platser för gatumarknader. De nya marknaderna kommer att ha olika profil och kommer att kunna erbjuda bland annat konst, antikviteter, kläder och loppis.

Fastighetskontoret har undersökt vilka platser som är lämpliga och kontaktat marknadsaktörer som är intresserade att driva marknad på de aktuella platserna. Resultatet blev att Blasieholmstorg kommer att utvecklas som antikmaknad, Södermalmsallén som konstmarknad och loppis, Kulturhuset som ung designmarknad, Järnvägsparken som handelsmarknad, Åsö vuxengymnasium som bytesmarknad och Mariatorget som konstmarknad.

– En marknad är en mötesplats som ger människor en naturlig anledning att gå längs med gator där de sällan går annars eller besöka nya stadsdelar. Folklivet gör att staden känns både trevligare och tryggare, säger stadsbyggnads- och fastighetsborgarådet Kristina Alvendal (M).

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News