Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Nya Continental har öppnat

Publicerad: 1 april 2016, 09:35

Illustration: Tomorrow och Jernhusen

På fredagen öppnade Scandic Continental mitt i centrala Stockholm. Bygget påbörjades 2013 och innehåller 392 hotellrum. Hotellet omfattar cirka 19 000 kvadratmeter, av husets totalt 28 000 kvadratmeter.


Ämnen i artikeln:

JernhusenScandicStockholm

På fredagen öppnade Scandic Continental mitt i centrala Stockholm. Bygget påbörjades 2013 och innehåller 392 hotellrum. Ägare är Jernhusen.

Hotellet omfattar cirka 19 000 kvadratmeter, av husets totalt 28 000 kvadratmeter.

– Det behövs fler hotell. Stockholm är hett och lockar allt fler besökare, affärsresenärer såväl som turister. Inför öppningen av Scandic Continental har vi haft ett rejält tryck på bokningen och även om vi kände att vi satte målen högt när vi började har vi överträffat dem med råge för hotellets första år, säger Peter Storckenfeldt, hotelldirektör på Scandic Continental.

I huset byggs även 20 bostadslägenheter som Jernhusen utvecklat i samarbete med Strabag, som också är byggentreprenör för huset.

Huset är ritat av Kim Herforth Nielsen på danska 3XN Arkitekter.

Nästa år öppnar Citybanan, med station Stockholm City vid fastigheten.

Nya Scandic Continental blir det tredje hotellet med samma namn. Det allra första hotellet på platsen öppnades redan 1878 under namnet W6, som sedan bytte namn till Continental 1899. Det andra Continental var det nu rivna hotellet som byggdes i samband med tunnelbanans tillkomst 1963.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

JernhusenScandicStockholm

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.