Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Ny standard för rådgivare

Publicerad: 6 Oktober 2011, 22:00

Ny standard för rådgivare RICS har lanserat en ny standard för rådgivare inom fastighetstransaktioner och uthyrning…


Källa: Pressmeddelande RICS

Ny standard för rådgivare

RICS har lanserat en ny standard för rådgivare inom fastighetstransaktioner och uthyrning.

Etiska regler, beställarskydd och dokumenterad kunskap – är centrala faktorer i en ny internationell standard som beskriver hur rådgivare inom fastighetstransaktioner och uthyrning ska bedriva sin verksamhet. Den nya standarden lanserades officiellt i veckan under Expo Real i München, Tyskland.

Den nya standarden är den första som ger internationella riktilinjer för alla RICS-medlemmar, verksamma som rådgivare inom fastighetstransaktioner och uthyrning.

Standarden omfattar transaktioner och uthyrning av kommersiella fastigheter, bostäder och lantegendomar. Syftet är att standarden skall säkerhetställa att kunderna får objektiva och transparenta råd från de RICS-medlemmar som är verksamma inom området. Standarderna innehåller även krav på integritet, kompetens, utmärkt service och skydd för kundernas intressen.

-Eftersom fastighetstransaktioner i de flesta delar av världen involverar rådgivare, är det viktigt med ett internationellt godtagbart ramverk som visar bästa praxis. Effektiva internationella marknader kräver ökat förtroende och transparens. RICS standard för rådgivare inom transaktioner och uthyrning bidrar till just detta och visar bl a hur intressekonflikter ska undvikas, säger Agneta Jacobsson FRICS, ordförande RICS Sverige och VD DTZ i Sverige

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.