Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Ny kulturscen när Vasateatern återuppstår

Publicerad: 17 februari 2015, 12:54

Scandic Grand Central, Vasateatern

Vasateatern återuppstår när teatersalongen förenas med Scandic Grand Central och skapar ett hotell med restaurang och barer. Utformningen av Vasateatern är ett samarbete mellan Scandic och fastighetsägaren KLP Fastigheter.


Ämnen i artikeln:

KLP FastigheterScandic

Vasateatern med anor från 1890-talet kommer att hyras ut till produktions-bolag som sätter upp mindre musik-, teater- och dansföreställningar. Med Vasateatern kommer Scandic Grand Central dessutom att kunna ta emot och arrangera konferenser på upp till 1 000 personer.

– Scandics ambitioner med Vasateatern är stora. Vi vill skapa en helt ny typ av mötesplats och en scen för kultur och nöje, samtidigt som vi vill bidra till att förvalta och förädla ett stycke värdefullt svenskt kulturarv”, säger Frank Fiskers, vd & koncernchef för Scandic Hotels.

– KLP:s intention har varit att Vasateatern ska återfå sin fulla glans och bli en levande mångsidig samlingsplats med kulturella ambitioner. Vi är nu mycket glada över att kunna förverkliga den idén tillsammans med Scandic, säger Anette von Mentzer, ansvarig för KLP:s svenska verksamhet.

Vasateatern är K-märkt och ska genomgå en grundlig renovering där teaterns antikvariska värden bibehålls under överinseende av antikvarisk expert. Beroende på byggnadsprocessens längd väntas teatern öppna under våren/sommaren 2016.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Scandic, KLP

Ämnen i artikeln:

KLP FastigheterScandic

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News