Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Ny koncernchef på Scandic

Publicerad: 18 januari 2019, 10:36

Jens Mathiesen. Bild: Scandic

Jens Mathiesen tar över som vd och koncernchef i Scandic Hotels Group och efterträder därmed Even Frydenberg.


Ämnen i artikeln:

Jens MathiesenScandic

I ett pressmeddelande meddelar styrelsen och vd Even Frydenberg i Scandic Hotels Group att man kommit överens om att Even Frydenberg ska lämna sitt uppdrag som vd och koncernchef i bolaget.

Jens Mathiesen utses till ny vd och koncernchef. Jens Mathiesen är en del av Scandics koncernledning och har sedan 2008 varit landschef i Danmark.

– Styrelsen har kommit fram till att Scandic behöver ett nytt ledarskap, och då är det naturligt att gå skilda vägar. Jag vill betona att detta är en ledarskapsfråga och inte relaterat till den finansiella utvecklingen i bolaget, samt att Scandics strategiska inriktning ligger fast. Styrelsen vill rikta ett stort tack till Even Frydenberg för hans insats i bolaget, kommenterar Per G. Braathen, styrelseordförande.

Jens Mathiesen tar över med omedelbar verkan. Han kommer inledningsvis också att vara tillförordnad landschef i Danmark till dess att en ersättare är utsedd.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Jens MathiesenScandic

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.