Lördag15.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Ny Arkitekturskola ger samlad teknisk mekanik på KTH

Publicerad: 27 Februari 2011, 23:00

Ny Arkitekturskola ger samlad teknisk mekanik på KTH Akademiska Hus och Kungliga Tekniska Högskolan planerar att bygga en ny Arkitekturskola i Oscars backe på KTH Campus i Stockholm…


Källa: Pressmeddelande Akademiska Hus

Ny Arkitekturskola ger samlad teknisk mekanik på KTH

Akademiska Hus och Kungliga Tekniska Högskolan planerar att bygga en ny Arkitekturskola i Oscars backe på KTH Campus i Stockholm.

För att bereda väg flyttar institutionen för hållfasthetslära från platsen och in i nya lokaler på KTH, där centrala institutioner inom teknisk mekanik för första gången kan samlas.

Akademiska Hus satsar 197 miljoner kronor på de nya lokalerna, som gör det möjligt för flera av institutionerna inom teknisk mekanik att för första gången samlas på en och samma plats inom KTH:s campusområde.

Fastigheten som ska byggas om består av en högre del med sju våningar och en lägre del med fem laboratoriehallar. Planen är nu att expandera den högre delen norrut och den lägre delen österut. Detta enligt arkitekten Nils Ahrboms intentioner som presenterades år 1965.

– Den tekniska mekaniken är ett av KTH:s styrkeområden. Genom att samla institutionerna för farkost och flyg, hållfasthetslära och mekanik i ett hus ges förutsättningar till ytterligare utveckling av området, inte minst gäller det den experimentella verksamheten, säger Peter Gudmundson, rektor för KTH.

Den befintliga byggnadens totala yta är 10 525 kvadratmeter. Efter ombyggnaden tillkommer cirka 3 000 kvadratmeter. Inflyttning bedöms ske i mars 2013.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.