Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Ny ägare till Nordmills kvarnanläggning

Publicerad: 23 november 2011, 23:00

Ny ägare till Nordmills kvarnanläggning
Ett av östgötastaden Mjölbys mest kända landmärken, Nordmills kvarnanläggning vid stambanan, har sålts av Lantmännen Cerealia till det nybildade bolaget Fastighets AB Kvarnområdet…


Ny ägare till Nordmills kvarnanläggning

Ett av östgötastaden Mjölbys mest kända landmärken, Nordmills kvarnanläggning vid stambanan, har sålts av Lantmännen Cerealia till det nybildade bolaget Fastighets AB Kvarnområdet.

Fastighets AB Kvarnområdet ägs av fastighetsbolagen Vasaparken och Triofast, båda med säte i Linköping.

– Vi hade förstås inte förvärvat om vi inte sett möjligheten att utveckla området, understryker Urban Viklund, styrelseledamot i Triofast, i en kommentar till tidningen Östgöta-Correspondenten.

– Vi ser Mjölby som en intressant och expansiv kommun. Bra läge, utmärkta kommunikationer och med kvarnområdet i direkt anslutning till resecentrum. Som vi ser det på det idag lämpar sig anläggningen för olika kommersiella verksamheter och vi för redan diskussioner med presumtiva hyresgäster. Bostäder är dock inte aktuellt, säger Urban Viklund.

– Mjölbykvarnen passar inte in i koncernens struktur och det känns bra att vi nu hittat nya ägare, säger för sin del Bo Lindskog vid Lantmännen Fastigheter.

Peter Lorin

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News