Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Nu byggstartas förtätning i Majorna i Göteborg

Publicerad: 6 september 2019, 12:10

Sannaparken blir HSB:s första etapp. Illustration: HSB/What! Arkitektur

Om ett par veckor kickar bygget av ett nytt bostadskvarter, Fixfabriken, som växer fram i Majorna igång. Minst 500 nya bostäder ska byggas i ett av stadens mest populära stadsdelar.


Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterBoStad2021GöteborgHSBFastighetsmarknaden i Västsverige

Om ett par veckor kickar bygget av ett nytt bostadskvarter, Fixfabriken, som växer fram i Majorna igång. Minst 500 nya bostäder ska byggas i ett av stadens mest populära stadsdelar.

Det är HSB Göteborg och Balder som bygger på platsen, där en gammal fabrik låg en gång i tiden.

“För över 60 år sedan flyttade AB Fixfabriken in på Bruksgatan och under många år var Fix neonskylt ett landmärke för stadsdelen och därför har vi tagit tillvara på skylten som kommer att leva vidare. Det är inte bara skylten som får nytt liv, för att bevara historien från platsen kommer även delar av fabriken att tas om hand, rustas upp och bli en del av det nya bostadsområdet”, skriver HSB.

Fyra flerbostadshus med totalt 500 nya lägenheter ska byggas i området mellan Sandarna, Klippan och Kungsladugård, inklusive handel, skola, förskola och äldreboende.

Intresset för bostadsrätterna uppges vara stort i ett pressmeddelande och bostadsrättsföreningen Sannaparken blir HSB:s första etapp i området, med 135 nya lägenheter med beräknad inflyttning under 2022.

What! Arkitektur har fått uppgiften att förvandla det gamla industriområdet till ett myllrande bostadskvarter, men med stor respekt för kringliggande bebyggelse och utan att förstöra Majornas särpräglade stadssiluett.

Projektet ingår i Göteborg Stads jubileumssatsning, BoStad2021, och inleds den 23 september.

Teresa Ahola

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.