Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Nu byggstartas 500 bostäder i Majorna

Publicerad: 23 september 2019, 11:59

Illustration: Okidoki arkitekter

Nu startar bygget av Fixfabriken, ett nytt bostadskvarter som växer fram i Majorna i Göteborg. Minst 500 nya bostäder ska byggas i ett av stadens mest populära stadsdelar.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i Västsverige

Nu startar bygget av Fixfabriken, ett nytt bostadskvarter som växer fram i Majorna i Göteborg. Minst 500 nya bostäder ska byggas i ett av stadens mest populära stadsdelar.

Det är HSB Göteborg och Balder som bygger på platsen, där en gammal fabrik låg en gång i tiden.

Med 500 nya bostadsrätter, där Balder står för cirka 250, ska det gamla öde industriområdet mellan Vagnhallen Majorna och Älvsborgsbron förvandlas till fyra levande och myllrande kvarter. På kommunens intilliggande mark kommer det även att byggas för handel, skola, förskola och äldreboende.

Fyra flerbostadshus med totalt 500 nya lägenheter ska byggas i området mellan Sandarna, Klippan och Kungsladugård, inklusive handel, skola, förskola och äldreboende.

Intresset för bostadsrätterna uppges vara stort i ett pressmeddelande och bostadsrättsföreningen Sannaparken blir HSB:s första etapp i området, med 135 nya lägenheter med beräknad inflyttning under 2022.

What! Arkitektur har fått uppgiften att förvandla det gamla industriområdet till ett myllrande bostadskvarter, men med stor respekt för kringliggande bebyggelse och utan att förstöra Majornas särpräglade stadssiluett.

Projektet ingår i Göteborg Stads jubileumssatsning, BoStad2021, och inleds den 23 september.

Teresa Ahola

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.