Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

NP3 köper hotellfastighet

Publicerad: 1 september 2015, 06:25

NP3 Fastigheter har förvärvat en hotellfastighet i Borlänge om 6 753 kvadratmeter med Best Western Gustaf Wasa Hotell som huvudsaklig hyresgäst.


Ämnen i artikeln:

BorlängeNP3 Fastigheter

NP3 Fastigheter har förvärvat en hotellfastighet i Borlänge om 6 753 kvadratmeter med Best Western Gustaf Wasa Hotell som huvudsaklig hyresgäst.

Det underliggande fastighetsvärdet är cirka 48 miljoner kronor och hyresvärdet ligger på 4,5 miljoner kronor på årsbasis.

Hotellet ligge nära Borlänge resecentrum och består av drygt 100 rum. Hotellrörelsen är största hyresgäst med knappt 96 procent av hyresvärdet. Övriga hyresgäster är Landstinget Dalarna och AB Borlänge biluthyrning.

Tillträdesdag är den 1:a september.

– Genom att förvärva vår första hotellfastighet så diversifierar vi vår fastighetsportfölj i Dalarna och uppnår en jämnare fördelning mellan de olika fastighetssegmenten. Vi tycker att det är spännande att förvärva ett hotell och är väldigt nöjda med att vi får en direktavkastning på denna fastighet som klart överstiger bolagets snittavkastning, säger Andreas Nelvig, vd, NP3 Fastigheter, i ett pressmeddelande

NP3 har sedan tidigare 17 fastigheter med en uthyrningsbar yta om 98 000 kvadratmeter i Dalarna (Falun/Borlänge).
Redaktionen

Källa: Pressmeddelande NP3

Ämnen i artikeln:

BorlängeNP3 Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.