Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Norrländska marknaden på högvarv

Publicerad: 22 januari 2016, 17:10

en norrländska fastighetsmarknaden går på fortsatt högvarv. Under det fjärde kvartalet 2015 genomfördes 22 affärer (över 50 miljoner kronor) med ett samlat fastighetsvärde på nästan 6 miljarder.


Ämnen i artikeln:

Pangea Property Partners

Statistiken är specifikt framtagen åt Fastighetsnytt av Pangea Property Partners och behandlar transaktionsmarknaden i norra Sverige.

Den norrländska fastighetsmarknaden går på fortsatt högvarv. Under det fjärde kvartalet 2015 genomfördes 22 affärer (över 50 miljoner kronor) med ett samlat fastighetsvärde på nästan 6 miljarder. Det ger en transaktionsvolym på hela 18,5 miljarder i Norrland under 2015, vilket är 90 procent högre än föregående år.

Den enskilt största affären under fjärde kvartalet var Rikshems köp av cirka 1700 lägenheter i Östersund, Umeå och Haparanda från Akelius. Exempel på andra stora affärer var Diös förvärv av fem centrumfastigheter i Skellefteå, Amastens förvärv av 229 lägenheter i centrala Härnösand och försäljningen av Pite Havsbad.

Källa: Pangea Property Partners

Ämnen i artikeln:

Pangea Property Partners

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.