Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Norge i topp

Publicerad: 30 mars 2015, 12:45

Totalavkastningen för fastighetsinvesteringar i Norden uppgick till 7 procent för 2014, enligt IPD Nordic Annual Property Index.


Ämnen i artikeln:

Christina GustafssonMSCI

Norge visade upp den högsta totalavkastningen i Norden med 8,2 procent, följt av Sverige på 8,1 procent. Det var något lägre siffror i Finland, 5,6 procent, och Danmark, 4,5 procent. Totalavkastningen i Norden blev 7 procent, att jämföra med 5,6 procent 2013.

-2014 såg vi värdetillväxt i Norge, vilket vi inte sett under de senaste två åren. Värdetillväxten är främst ett resultat av stigande värden för kontorsfastigheter i Oslo, kommenterar Christina Gustafsson, Executive Director, MSCI.

I Sverige var det också kontorssidan som visade starkast resultat medan bostäder gick bäst i Finland och Danmark.

The IPD Nordic Annual Property Index baseras på IPD:s Index för Danmark, Norge och Sverige samt Finlands index som produceras av KTI. Indexet följer resultaten av 6 454 fastighetsinvesteringar med ett totalt värde av 98 miljarder euro (dec 2014).

Mattias Fröjd

källa: Pressmeddelande MSCI

Ämnen i artikeln:

Christina GustafssonMSCI

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.