Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Nordisk byggmarknad

Publicerad: 29 maj 2015, 07:20

NBO, Housing Nordic, startar projektet Byggherrar i Norden med sikte på att öka konkurrensen och pressa kostnaderna.


Ämnen i artikeln:

Kurt EliassonSABO

– Vi tar ett första steg mot möjligheten att nå en nordisk beställarbas som kan intressera byggindustrin i övriga Europa. Norden behöver harmoniserade tekniska krav, mer konkurrens och fler aktörer på byggmarknaden, säger Kurt Eliasson, ordförande för NBO.

Tanken är att projektet Byggherrar i Norden ska leda till att de som beställer bostäder ska kunna ställa tydligare krav och på så sätt både driva utvecklingen framåt i det egna landet och öppna för konkurrens från grannländerna.

– Med rätt förutsättningar kan vi få en nordisk marknad där fler aktörer arbetar för att få upp volymerna och på så sätt kunna leverera mer prispressade produkter än vad vi ser idag. Särskilt skulle en större gemensam marknad kunna driva utvecklingen i positiv riktning och få fler företag att arbeta med en mer industrialiserad byggprocess. Därmed skulle vi även få ned byggkostnaderna, säger Kurt Eliasson.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande SABO

Ämnen i artikeln:

Kurt EliassonSABO

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.