Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

NCC startar eget bemanningsbolag

Publicerad: 23 januari 2015, 06:51

NCC startar ett eget bemanningsbolag för att hantera arbetstoppar. Bemanningsbolaget kommer att ha sitt säte i Polen.


Ämnen i artikeln:

NCCPolen

– Det känns rätt och viktigt för oss att nu etablera ett eget bolag där vi får full insyn och kontroll. Denna lösning blir mer konkurrenskraftig än externa bemanningsbolag. Med full insyn minskar också affärsrisken, säger Svante Hagman, affärsområdeschef för NCC Construction Sweden.

Det nya bolaget, NCC Montage, startar verksamheten i augusti. Bolaget ska successivt ersätta den kapacitet som NCC idag köper in från externa bemanningsbolag. Det handlar om mellan 5 och 10 procent av det totala antalet yrkesarbetare hos NCC.

– Vi har idag 9 500 fast anställda välutbildade yrkesarbetare i de nordiska länderna. De utgör grunden för vår verksamhet. Vid toppar och för att säkerställa specifika kompetenser behöver vi precis som tidigare ta in ytterligare resurser, säger Svante Hagman.

NCC Montage verksamhet etableras i Polen och kommer att användas vid behov i projekt i de nordiska länderna där NCC är verksamt.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande NCC

Ämnen i artikeln:

NCCPolen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.