Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

NCC-order på halv miljard i Nacka

Publicerad: 5 mars 2019, 09:06

Boo Gårds skola. Bild: Scharc Arkitektur.

Nacka kommun har gett NCC i uppdrag att bygga två nya skolor, med plats för totalt 1 500 elever. Ordervärdet uppgår till 520 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

NackaNCC

Nacka kommun har gett NCC i uppdrag att bygga två nya skolor, med plats för totalt 1 500 elever. Ordervärdet uppgår till 520 miljoner kronor, och ingår i ett strategiskt partneringsamarbete som omfattar utvecklingen av förskolor, skolor och idrottshallar i kommunen.

– Nacka är en växande kommun och behovet av nya skolplatser ökar hela tiden, säger Åsa Lundmark, biträdande enhetschef, Nacka kommun.

Uppdraget handlar dels om Boo Gårds skola, som byggs i tre plan för 800 elever upp till årskurs 9.

Den andra delen gäller Sigfridsborgsskolan i Älta, med plats för cirka 700 elever från förskoleklass till årskurs 6.

Båda skolorna byggs på befintliga tomter där skolorna redan står idag. Boo Gårds skola kommer delvis att rivas innan den nya skolan är klar och eleverna flyttas till provisoriska lokaler. På Sigfridsborgsskolan kan verksamheten fortsätta i den befintliga skolan under hela byggtiden och rivs först när den nya skolan står klar.

– Vi fortsätter att utveckla framtidens hållbara skolbyggnader i Nacka. Genom vårt långsiktiga och nära samarbete i strategisk partnering tar vi med oss lärdomar mellan projekten och hittar de bästa lösningarna för kvalitet, byggtid och kostnad över tid, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sverige.

De nya skolorna ska stå klara till höstterminen 2021.

Samverkansavtalet mellan NCC och Nacka kommun inleddes 2015 och löper över sex år, med möjlighet till en förlängning med tre år. Avtalet har ett möjligt ordervärde på två miljarder kronor.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

NackaNCC

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.