Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

NCC flyttar in i Kineum – Gårdas nya höghus

Publicerad: 15 Oktober 2019, 11:35

Kineum i Gårda i Göteborg ska byggas med en fasad av stål och glas. Illustration: NCC

Projektet Kineum blir ett nytt nav när stadsdelen Gårda byter karaktär.


Ämnen i artikeln:

NCC

Den gamla arbetarstadsdelen Gårda i Göteborg håller på att moderniseras. Ett nytt nav i stadsdelen blir det kontors- och hotellhöghus om NCC bygger på platsen – och som blir byggjättens nya Göteborgskontor.

Den nya 27-våningsbyggnaden Kineum i Gårda ska miljöcertifieras enligt Breeam där siktet är inställt på status excellent. NCC har byggstartat projektet och enligt tidsplanen ska det vara klart för inflytt under 2022. En av hyresgästerna blir NCC själva som lämnar sitt gamla Göteborgskontor i Gullbergsvass.

NCC flyttar in på 5 000 kvadratmeter för sina drygt 300 medarbetare som hör till Göteborgskontoret.

ESS Group ska driva hotellet som också ska ta plats i Kineum.

Bakgrund

- Kineum-projektet genomförs som ett joint venture där NCC och Platzer äger 50 procent var. Platzer kommer förvärva NCC:s andel då projektet är färdigställt. Projektet uppskattas till ett totalt fastighetsvärde på drygt 2,3 miljarder kronor.
- Kineum tar plats vid Ullevimotet om 26 000 kvadratmeter fördelat på 27 våningar, som byggs samman med befintlig byggnad om 16 000 kvadratmeter.

Andreas Jennische

Ämnen i artikeln:

NCC

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.