Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

NCC bygger klimatkompenserade passivhus

Publicerad: 11 Oktober 2010, 22:00

NCC bygger klimatkompenserade passivhus NCC Construction Sverige bygger, på uppdrag av fastighetsbolaget Vita Örn, 72 hyresrätter i Västra Hamnen i Malmö. De byggs som passivhus där utsläpp av klimatgaser ska klimatkompenseras. Ordern är värd 107 miljoner kronor…


Källa: Pressmeddelande NCC

NCC bygger klimatkompenserade passivhus

NCC Construction Sverige bygger, på uppdrag av fastighetsbolaget Vita Örn, 72 hyresrätter i Västra Hamnen i Malmö. De byggs som passivhus där utsläpp av klimatgaser ska klimatkompenseras. Ordern är värd 107 miljoner kronor.

Projektet beräknas belasta klimatet med 3 110 ton CO2-ekvivalenter vid produktion och i byggmaterial. För att minimera denna belastning så långt det är möjligt klimatkompenseras den kvarvarande delen av koldioxidutsläpp med investeringar i certifierade och verifierade klimatprojekt.

Arbetet sker i ett nära partneringsamarbete med Vita Örn och Marius Lorentzen på Hvidt Arkitekter i Köpenhamn. Inflyttningen beräknas till juni 2012.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.