Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

NCC bygger i Helsingfors

Publicerad: 29 maj 2019, 06:44

Bild: Institutet för hälsa och välfärd / THL

NCC kommer uppföra nya lokaler åt Institutet för hälsa och välfärd i Helsingfors. Uppdragsgivare är statliga Senate Properties och ordern uppgår till drygt 300 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

HelsingforsNCC

Den nya byggnaden kommer inhysa THLs rättsmedicinska obduktionslokal, laboratorium och center. Dessutom tillkommer gemensamma lokaler som kan användas av hela campusområdet. Fastigheten kommer ersätta en gammal byggnad som ursprungligen användes som djurhem.

– Rättsmedicinsk verksamhet kräver en hög standard, i synnerhet när det gäller kraven på hygien- och säkerhetssystem. Att vi arbetar genom samverkan gör det också möjligt för tjänsteleverantörens experter att delta i planeringen och dela kunskap, säger Mika Soini, chef för NCC Building Finland.

Rivningsarbetet av den befintliga byggnaden påbörjades i januari tidigare i år. Den nya byggnaden beräknas vara färdigställd till oktoer 2020.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

HelsingforsNCC

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.