Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

NCC bygger i Gävle

Publicerad: 16 maj 2019, 12:19

Bild: Containerhamnen där det nya lagret ska byggas, Gävle Hamn.

NCC har fått uppdraget att uppföra ett automatiserat lager för pappersprodukter. Beställare är Gävle Hamn och ordervärdet uppgår till cirka 190 miljoner.


Ämnen i artikeln:

GävleNCC

− NCC och den projektorganisation som ansvarar för byggnationen, har stor erfarenhet av logistikanläggningar. Vi ser nu fram emot att tillsammans med Gävle Hamn bygga lagret som kan bidra till hamnens tillväxt, säger Stefan Persson, projektchef, NCC Infra.

Byggnaden kommer omfatta totalt 12 000 kvadratmeter. Byggstart sker i slutet av maj och projektet beräknas vara färdigställt till augusti 2020. NCCs uppdrag består av markarbeten, husbyggnad och installationer av bland annat kran och transportsystem.

− Investeringen för en automatiserad anläggning för lagring och hantering av pappersprodukter stärker hamnens konkurrenskraft och har stor betydelse för regionens pappersindustri. Volymerna i hamnen har ökat kraftigt och när containerterminalen fördubblar sin kapacitet tar vi viktiga steg mot fortsatt stark tillväxt, säger Fredrik Svanbom, vd på Gävle Hamn.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

GävleNCC

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.