Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

NCC bygger hyresrätter i Lycksele

Publicerad: 2 november 2010, 23:00

NCC bygger hyresrätter i Lycksele
NCC Construction Sverige bygger 35 hyresrätter i ett sjuvåningshus. Uppdragsgivare är Lybo, Lycksele kommunala bostadsbolag. Ordern är värd omkring 30 miljoner kronor…


Källa: Pressmeddelande NCC

NCC bygger hyresrätter i Lycksele

NCC Construction Sverige bygger 35 hyresrätter i ett sjuvåningshus. Uppdragsgivare är Lybo, Lycksele kommunala bostadsbolag. Ordern är värd omkring 30 miljoner kronor.

– Det är nästan arton år sedan vi byggde nytt, men nu har vi 220 personer i kö vilket är ganska mycket i en kommun med 13 000 invånare. Vi tror att efterfrågan beror på att fler invånare nu vill byta hus mot lägenhet, men också på en viss inflyttning, säger Nils-Erik Wallin, vd Lybo.

NCC bygger enligt det egna konceptet Folkboende, del av konceptet är att bygga punkthus i fyra till åtta våningar med upp till sex lägenheter på varje våning. På så vis räcker en liten tomt och markkostnaden delas på många lägenheter. Byggarbetet beräknas starta i december och är klart i december 2011.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.