Lördag15.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

NCC bygger för Mimer

Publicerad: 25 April 2011, 22:00

NCC bygger för Mimer NCC Construction Sverige bygger 160 hyresrätter i Västerås på uppdrag av Bostads AB Mimer. Arbetet sker i nära partneringsamarbete med Mimer. Ordern är värd cirka 220 miljoner kronor…


Källa: Pressmeddelande NCC

NCC bygger för Mimer

NCC Construction Sverige bygger 160 hyresrätter i Västerås på uppdrag av Bostads AB Mimer. Arbetet sker i nära partneringsamarbete med Mimer. Ordern är värd cirka 220 miljoner kronor.

Kvarteret Råseglet i Öster Mälarstrand är Mimers största investering i modern tid. De fyra husen blir sex till åtta våningar och rymmer lägenheter på ett till fyra rum och kök, på mellan 35 till 100 kvadratmeter.

Energiåtgång beräknas bli nära Passivhusstandard och varje lägenhet kan påverka sitt eget inomhusklimat.

– För att sänka energibehovet bygger vi ett välisolerat och tätt skal, installerar energieffektiva fönster och en värmeväxlare till varje lägenhet, precis som i en villa. Med den kan varje hushåll styra värmeförbrukningen efter sina behov, säger affärschef Bo Karlsson, NCC Construction i Stockholm/Mälardalen.

NCC:s arbete startar maj och beräknas vara klart årsskiftet 2013/2014.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.