Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

NCC: Allt färre arbetsplatsolyckor

Publicerad: 6 september 2017, 05:06

Ökat säkerhetsfokus på NCC bidrar till färre olyckor.

Foto: NCC

Ökat säkerhetsfokus på NCC har bidragit till att minska antalet arbetsplatsolyckor med 47 procent på sex år.


Ämnen i artikeln:

NCC

Ökat säkerhetsfokus på NCC har bidragit till att minska antalet arbetsplatsolyckor.

– Antalet arbetsplatsolyckor har på sex år minskat med 47 procent. I höstas hade vi tyvärr en uppgång i synnerhet vad gäller fallolyckor. Vi har lyckats vända tillbaka trenden och har intensifierat vårt säkerhetsfokus med en rad åtgärder, säger Lars-Gunnar Larsson arbetsmiljöchef på NCC, i ett pressmeddelande.

Obligatoriska dagliga säkerhetsgenomgångar, nya säkrare hjälmar i varsel med hakremmar, time out och ny modell för chefers arbetsmiljöuppföljning är några åtgärder.

I dag, onsdag, diskuteras vikten av säkerhet på Awareness Day på alla NCC:s arbetsplatser och det är något som genomförs för sjunde året i rad. Arbetet på samtliga arbetsplatser på NCC:s marknader avstannar kl 09.00 för att varje arbetslag ska inleda dagen med att diskutera vikten av dagliga säkerhetsgenomgångar, som är årets tema. Alla ges möjlighet att komma med tankar och idéer om hur den egna arbetsplatsen kan bli ännu säkrare, både fysiskt och psykiskt, och vad man som enskild individ kan göra. Arbetslaget går även tillsammans igenom arbetsmomenten som ska göras under dagen för att se vilka risker som finns och hur man kan trygga säkerheten.

– NCC har en nollvision för olyckor och dagliga säkerhetsgenomgångar är verktyg för att ytterligare höja säkerheten för att ingen ska skada sig på jobbet, säger Peter Wågström koncernchef på NCC, i ett pressmeddelande.

För att uppmuntra medarbetarna att fokusera mer på säkerhet på arbetsplatsen, öka medvetenheten om riskerna och samtidigt fånga upp fler idéer kring hur NCC kan arbeta säkert har NCC under våren genomfört tävlingen ” Pioneering Safety”. Vinnare blev NCC SafeSite som handlar om hur vi konceptet NCC ViaSafe kan användas för säkra vägarbetsplatser till NCC:s byggarbetsplatser. Konceptet omfattar allt från proaktiv konsultation, utbildning, digitalisering och produktutveckling till hantering av avspärrningar, skyltning, skyddsanordningar och uppföljning i nära samarbete med arbetsmiljöorganisationen.

– Trafikerad miljö på våra arbetsplatser är ett av våra högriskområden. En stor utmaning är att separera trafik från människor och ViaSafe har varit ett framgångsrikt koncept inom vägarbete. Juryn anser detta vara en stor möjlighet till en NCC gemensam lösning för att även säkra våra arbetsplatser, säger Lars-Gunnar Larsson, medlem i tävlingsjuryn och NCC:s arbetsmiljöchef, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

NCC

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.