Tisdag11.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

NAI Svefas rapport ”Svensk Fastighetsmarknad”

Publicerad: 22 September 2010, 22:00

Industrifastigheter byggs om till bostadsområden Enligt NAI Svefas rapport ”Svensk Fastighetsmarknad”, som betygsatt 24 orter utifrån ett investeringsperspektiv, så omvandlas allt fler industrifastigheter till bostadsområden. På flera orter har förädlingen av gamla industriområden lett till att orten som helhet fått bättre betyg…


Källa: Pressmeddelande NAI Svefa

Industrifastigheter byggs om till bostadsområden

Enligt NAI Svefas rapport ”Svensk Fastighetsmarknad”, som betygsatt 24 orter utifrån ett investeringsperspektiv, så omvandlas allt fler industrifastigheter till bostadsområden. På flera orter har förädlingen av gamla industriområden lett till att orten som helhet fått bättre betyg.

Storstädernas position är fortfarande stark men, enligt rapporten, så presenterar sig möjligheter till intressanta fastighetsaffärer kring flera av Sveriges medelstora städer. På många orter skapas fler bostäder genom att förädla fastigheter i centrala industriområden, stationsområden och i hamnområden.

Exempel på denna trend är Karlstad där det pågår en förädling av den inre hamnen och i Halmstad där områdena utmed Nissan utvecklas för bostadsmarknaden.

På andra håll i landet har fastighetsägare, som satsar såväl i kommunens näringsliv och stadsutveckling som i det egna fastighetsbeståndet, bidragit till en attraktivare fastighetsmarknad.

– Fastighetsbolagens samhällssatsningar ger en bra avkastning. I Luleå och Umeå har lokala fastighetsägare aktivt investerat i exempelvis sjukhus, forskningslokaler och idrottsanläggningar. En liknande utveckling kan ses i Borås och Jönköping, säger Åsa Henninge, analyschef på NAI Svefa.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.