Fredag14.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Möjligheter i samband med E4 Sundsvall

Publicerad: 20 Januari 2011, 23:00

Möjligheter i samband med E4 Sundsvall Sundsvalls kommun ser många möjligheter i och med beskedet som innebär att det är klart att starta bygget av projekt E4 Sundsvall. Beslutet som fattades vid regeringssammanträdet torsdag den 20 januari innebär att projektet kommer att kunna följa den satta tidsplanen…


Källa: Pressmeddelande Sundsvalls kommun

Möjligheter i samband med E4 Sundsvall

Sundsvalls kommun ser många möjligheter i och med beskedet som innebär att det är klart att starta bygget av projekt E4 Sundsvall. Beslutet som fattades vid regeringssammanträdet torsdag den 20 januari innebär att projektet kommer att kunna följa den satta tidsplanen.

Projektet innebär en 20 kilometer ny lång motorvägssträckning med fem trafikplatser och 33 broar, där den över 30 meter höga bron över Sundsvallsfjärden blir Sveriges femte längsta vägbro.

– Regeringen klartecken i dag är mycket efterlängtat och innebär att en viktig pusselbit faller på plats ur stadsplaneringssynpunkt. Beslutet innebär att flera projekt för Sundsvalls fortsatta utveckling nu kan drivas vidare, säger Anneli Wikner, stadsbyggnadsdirektör, Sundsvalls kommun.

2015 ska nya E4 Sundsvall vara klar att öppna för trafik.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.