Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

MKB investerar 330 miljoner kronor

Publicerad: 28 september 2011, 22:00

MKB investerar 330 miljoner kronor
MKB:s investering omfattar kvarteret Trevnaden i Sofielund, tre huskroppar med sammanlagt 143 lägenheter, samt 14 miljoner kronor i den så kallade Sörbäckstrappan i Kroksbäck…


Källa: Pressmeddelande MKB

MKB investerar 330 miljoner kronor

MKB:s investering omfattar kvarteret Trevnaden i Sofielund, tre huskroppar med sammanlagt 143 lägenheter, samt 14 miljoner kronor i den så kallade Sörbäckstrappan i Kroksbäck.

Kvarteret Trevnaden omfattar tre huskroppar med sammanlagt 143 lägenheter. 45 av lägenheterna utformas för kollektivboende och är ett projekt som MKB driver tillsammans med Kollektivhus i Malmö. Den totala investeringen är beräknad till 310-315 miljoner kronor. Hyran är kalkylerad till i genomsnitt 1 400 kronor per kvadratmeter.

Bygget beräknas komma igång med schaktning i december 2011 och färdigställs etappvis från och med fjärde kvartalet 2013.

– Detaljplanen är ännu inte klar, bland annat återstår att lösa problemet med industribuller i området, men jag hyser gott hopp om att planen fastställs under hösten, säger Hans B. Persson, byggchef på MKB.

I syfte att ytterligare förstärka den positiva utvecklingen i Kroksbäck kommer MKB att investera 14 miljoner kronor i den så kallade Sörbäckstrappan som ska knyta ihop upphöjda gårdar med gatuplan.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.