Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Miljödepartementet uppmärksammar förvärrade klimateffekter

Publicerad: 14 september 2011, 22:00

Miljödepartementet uppmärksammar förvärrade klimateffekter
I en ny rapport som överlämnats till regeringen pekar SMHI på att effekterna av klimatförändringarna antas bli allvarligare än tidigare bedömningar…


Källa: Dagens klimatnyheter

Miljödepartementet uppmärksammar förvärrade klimateffekter

I en ny rapport som överlämnats till regeringen pekar SMHI på att effekterna av klimatförändringarna antas bli allvarligare än tidigare bedömningar.

Det kommer därmed att krävas kraftiga utsläppsminskningar till år 2050 för att uppnå tvågradersmålet. Det skriver miljödepartementet i ett pressmeddelande….

Rapporten kommer att fungera som ett stöd för Sveriges agerande i klimatarbetet. I SMHI:s sammanställning av aktuella studier visas att havsnivåhöjningen kan bli upp till två meter vid slutet av detta sekel. Havsförsurningens effekter på marina ekosystem är mer omfattande än vad som tidigare varit känt. Avsmältningen av Arktis havsis sker snabbare än vad som bedömdes 2007.

– För att klara av den gemensamma utmaningen att göra Sverige till ett grönt föregångsland där vi kombinerar välstånd och god miljö är det viktigt att vi utgår från den senaste och mest aktuella forskningen. SMHI:s rapport är ett viktigt bidrag och stöd både i de internationella klimatförhandlingarna och i Sveriges arbete med att nå målet att vi ska vara ett grönt föregångsland utan egna klimatutsläpp 2050, säger miljöminister Andreas Carlgren.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.