Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Mikael Anjou: ”Branschen kan så mycket bättre”

Publicerad: 9 oktober 2019, 02:00

Mikael Anjou intervjuas i Fastighetsnytt Podcast av Andreas Jennische.

Foto: Mattias de Frumerie

Den före detta Einar Mattsson-chefen Mikael Anjou hoppas kunna öka byggsektorns lönsamhet och innovationskraft med sin nya bok. ”Som helhet levererar vi inte”, säger han i Fastighetsnytt Podcast.


Den före detta Einar Mattsson-chefen Mikael Anjou hoppas kunna öka byggsektorns lönsamhet och innovationskraft med sin bok ”Den ineffektiva byggbranschen”. ”Jag ser så otroligt stor potential I byggsektorn, men som helhet levererar vi inte”, säger han i Fastighetsnytt Podcast.

Mikael Anjou var tidigare vice koncernchef på bostadsbolaget Einar Mattsson men lämnade företaget vid årsskiftet för att skriva en bok om ineffektiviteten i branschen.

I det kommande avsnittet av Fastighetsnytt Podcast, som spelades in i samband med Business Arena Stockholm, berättar han vilka problem han ser i branschen och hur han vill att de ska läsas.

– Det finns ett antal strukturer som skapar förändringsstrukturen, säger han.

Mikael Anjou pekar ut fyra problemområden; regelverken, byggnadsarbetares kollektivavtal, branschens gytter av olika standarder och bristande konkurrens på materialområdet.

Vad är enligt dig viktigast att börja förändra?

– Top down-reglerna och kollektivavtalet. Eftersom det tar sådan tid att förändra kollektivavtal tror jag att det är allra viktigast att komma igång med det, säger Mikael Anjou.

Intervjun släpps i sin helhet på onsdag 9 oktober klockan 19. Du hittar intervju med Mikael Anjou och alla tidigare avsnitt Fastighetsnytt Podcast här: Fastighetsnytt.se/podcast/

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.