Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Midroc byggstartar och får markreservation

Publicerad: 20 november 2017, 13:11

Bild: Malmö stad.

Tekniska nämnden i Malmö stad har beslutat att ge en markreservation till Midroc på fastigheten Härbärget 1 i Hyllie samt på delar av de anslutande fastigheterna Hyllie 4:2 och Hyllie 7:3.


Ämnen i artikeln:

MalmöHyllieFastighetsmarknaden i SydsverigeMidroc Fastigheter

Tekniska nämnden i Malmö stad har beslutat att ge en markreservation till Midroc på fastigheten Härbärget 1 i Hyllie samt på delar av de anslutande fastigheterna Hyllie 4:2 och Hyllie 7:3. På tomten, som är den sista centrumtomten i Hyllie, enligt ett pressmeddelande från Malmö stad, kommer Midroc att bygga projektet The Embassy of Sharing.

Ett markanvisningsavtal kommer att tecknas under 2018 och byggstart planeras till 2020. Midrocs förslag för tomten består av sju kvarter som alla har olika identitet, gestaltning och funktion.

Midroc är sedan tidigare en etablerad projektutvecklare i Hyllie och på måndagen meddelade bolaget att man byggstartar kontorshuset The Edge i Hyllie som beräknas stå klart i slutet av 2019.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.