Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Malmfälten blir testbädd

Publicerad: 22 November 2017, 12:41

Malmberget. Fotograf: Fredric Alm.

Ett avtal har undertecknats mellan 14 aktörer för att sätta fart på stadsomvandlingen i Malmfälten och samtidigt bygga upp kunskap om utvecklingen av städer.


Ämnen i artikeln:

GällivareFastighetsmarknaden i norra SverigeKiruna

Under onsdagen undertecknades en avsiktsförklaring som ska ge Gällivare kommun och Kiruna kommun bättre förutsättningar i stadsomvandlingsprocessen. 14 aktörer skriver under avtalet som ska leda till utveckling av ny kunskap och teknik.

Förhoppningen är att arbetet i Kiruna och Gällivare kan ge en möjlighet att praktiskt visa hur man utvecklar den attraktiva och hållbara staden från grunden. IQ Samhällsbyggnad ska fungera som facilicator och moderator för projektet, som går under namnet “Testbädd Malmfälten”.

– Vi ser framemot att långsiktigt arbeta tillsammans aktörerna inom “Testbädd Malmfälten” med att bygga upp ny kunskap, nya arbetssätt och förändrade regelverk som i förlängningen kommer att gagna hela samhällsbyggandet. Pågående forskning kan direkt tillämpas i byggprojekt som startas i Malmfälten, säger IQ Samhällsbyggnads vd Eva Schelin.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.