Torsdag06.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Mäklarstatistik

Publicerad: 14 Juni 2010, 22:00

Stort utbud men små prisförändringar på bostadsmarknaden Den senaste tremånadersperioden har priserna på bostadsrätter i riket gått upp tre procent medan villapriserna gått upp med två procent. Under maj har bostadsrättspriserna stigit med två procent och villapriserna legat still…


Källa: Pressmeddelande Mäklarstatistik

Stort utbud men små prisförändringar på bostadsmarknaden

Den senaste tremånadersperioden har priserna på bostadsrätter i riket gått upp tre procent medan villapriserna gått upp med två procent. Under maj har bostadsrättspriserna stigit med två procent och villapriserna legat still.

– Marknaden präglas just nu av ett stort utbud både när det gäller villor och bostadsrätter. Det har gjort att prisuppgången vi såg i början av året har avtagit, speciellt i storstäderna. Dock är prisförändringarna på marknaden små och vi tror inte heller på några stora förändringar framöver, säger Lars-Erik Nykvist, VD på Fastighetsbyrån.

– Den första räntehöjningen kommer närmare. Oavsett om det blir i början på juli eller efter sommaren så tror vi inte att den kommer påverka bostadsmarknaden nämnvärt. Både banker och hushållen har tagit höjd och höjningen kommer inte som en överraskning för någon, fortsätter Lars-Erik Nykvist.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.