Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Magnolia förlorar skiljetvist

Publicerad: 17 december 2018, 14:22

Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.

Magnolia Bostad förlorar en tvist i skiljedom och får till följd av detta en negativ resultateffekt i det fjärde kvartalet 2018 på drygt 25 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Fredrik LidjanMagnolia bostad

Under 2015 ingick ett bolag inom Magnolia Bostad ett aktieöverlåtelseavtal avseende förvärv av ett fastighetsägande bolag. Magnolia Bostad framställde därefter krav på säljaren med anledning av garantibrott i aktieöverlåtelseavtalet. Säljaren bestred kravet.

Ett skiljedomsbeslut har fattats av Stockholms Handelskammarens Skiljedomsinstitut i vilket Magnolia Bostads dotterbolag fått sitt garantianspråk ogillat. Bolaget har därefter ålagts att ersätta kostnaderna i skiljeförfarandet med sammanlagt 5,25 miljoner kronor.

På grund av domslutet kommer bolaget att få en negativ resultateffekt i det fjärde kvartalet 2018 om totalt 25,45 miljoner kronor. Kassaflödespåverkan blir 5,25 miljoner kronor.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.