Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Lundbergs stora pappersvinst

Publicerad: 30 augusti 2017, 19:11

Nordiska Kompaniet är en av klenoderna i Hufvudstadens fastighetsbestånd.

Stockholmsbörsen stoppade som tidigare rapporterats handeln med Hufvudstadens C-aktie den 25 augusti efter att aktiekursen stigit med närmare 900 procent över en vecka. 12,2 miljarder ökade Fredrik Lundbergs förmögenhet med.


Ämnen i artikeln:

Det pratas omHufvudstaden

Stockholmsbörsen stoppade som tidigare rapporterats handeln med Hufvudstadens C-aktie den 25 augusti efter att aktiekursen stigit med närmare 900 procent över en vecka. Trots upprepade försök har man inte lyckats få till en ”normal” handel i aktien sedan dess, aktien har handlats i inledningen av varje börsdag endast för att stoppas 20-25 minuter senare, då prisbildningen i aktien avviker från det normala.

Börsen och myndigheterna kommer utan tvekan att utreda vad som förklarar det märkliga rallyt, och följande volatilitet, i aktien men en intressant kuriosa i sammanhanget är att huvudägaren, Fredrik Lundberg, som privat och via bolag äger 99,6 procent av C-aktierna, som ju redan innan är mycket förmögen blev oerhört mycket rikare, över en helg. Hela 12,2 miljarder kronor ökade de aktier som anses vara Lundbergs i värde på fredagen för att falla tillbaka på måndagen.

Lundberg kunde dock inte realisera vinsten då aktien ju var handelsstoppad.

Ämnen i artikeln:

Det pratas omHufvudstaden

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.